Matematik

Rente og eksponentielle funktioner

18. februar 2020 af nnn666 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej nogle der kan hjælpe mig med disse 2 opgaver.

Der er lagt en pdf 

Vedhæftet fil: Studiemat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af Anders521

# 0

a) Du er givet en funktion, hvis generelle form kan skrives som f(x) = b · (1+[p/100] )x. Hvad kaldes størrelsen (1+[p/100] )?

b) Variable f(x) og x er angivet i opgaven. Hvordan vil du fortolke f(6)? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2020 af AMelev

#0 Angiv rigtigt niveau. HF stemmer ikke overens med 10. klasse.
Jeg går ud fra, at der er tale om C-niveau, så det er den formelsamling, der henvises til nedenfor.
       
Der er tale om en voksende eksponentiel funktion, da a = 1.23 > 0.
Se FS side 12 (51) inkl. figur. Deraf fremgår, at b = f(0), at r er vækstraten (den %-vise tilvækst pr. år), og at a = 1+r, 
 


Svar #3
19. februar 2020 af nnn666 (Slettet)

så opgave a : 270 er det antal elever med macbooks i 2014

0g 1, 23 er  det procnetvise stigning af elever pr. år

men hvad med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2020 af Anders521

# 3 Så skal du beregne funktionsværdien f(6), hvor antallet af år efter 2014 er 6.


Svar #5
20. februar 2020 af nnn666 (Slettet)

Hvordan regner jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2020 af AMelev

#3 1. del er korrekt, men ikke 2. del.
1.23 er a-værdien. a = 1 + r, så r = .... Beregn r og udtryk den i %

#5 f(x) = 270·1.23x f(6) fortæller, at x-værdien er 6. Indsæt i forskriften og beregn.


Skriv et svar til: Rente og eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.