Matematik

f(x)= a*x+b for kvinders forventede levealder

20. februar 2020 af BigKim - Niveau: B-niveau

Skal bruge hjælp med denne opgave da jeg er i stort tids drama. Skal lave opgaven på t-nspire

A) Benyt tabellens  data til at bestemme a og b

B) Tegn graferne  for f  og g  i samm4'e kordinatsystem

C) Angiv hældningskoefficienterene

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af mathon

Lineær regression
giver:
                                \small \begin{array}{lllll}a)\\&f(x)=0.26x+80.3333 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2020 af PeterValberg

a) Foretag lineær regression over tabellens data med dit CAS-værktøj

b) Tegn de to grafer i fx GeoGebra

c) Aflæs værdierne for a (hældningskoefficienterne) i de to forskrifter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2020 af AMelev

I TI-Nspire
a)
L_x:={0,2,4,6,8,10}
L_f:={80.5,80.7,81.2,81.9,82.7,82.8}
linRegBx l_x,l_f
f(x):=stat.regeqn(x)
a:=stat.b
b:=stat.a

b) 
g(x) := 0.31x + 75.77
Indsæt i grafværktøjet f1(x)= f(x) og f2(x)=g(x). Tilpas vinduet x: [-10,100] og y: [70,100] giver et fornuftigt billede.
Forskel på levealder for mænd og kvinder født i 2017, dvs. 12 år efter 2005, så x = 12.
Beregn f(12) - g(12) eller
Aflæs på graferne: Geometri > Punkter og linjer > Punkt på > Dobbeltklik på hver af graferne et sted. Højreklik eller tryk Esc for at få værktøjet væk igen.
Dobbeltklik på 1. koordinaterne i de angivne punkter og ret til 12. 

c) Hældningskoefficienterne angiver, hvor mange år levealderen for hhv. mænd og kvinder iflg. modellerne er vokset årligt siden 2005.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: f(x)= a*x+b for kvinders forventede levealder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.