Matematik

Opstil en funktion

20. februar 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne her opgave?:). Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: ef.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af janhaa

s = v*t = 110*t


Svar #2
20. februar 2020 af NW12

Hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \text{Passende variable (l\aa nes fra fysik)}:\\ s &= \text{vejl\ae ngde} \\ v &= \text{fart} \\ t &= \text{tid} \\ s(t) &= v\cdot t \\ s(t)&= \frac{m}{min.}\cdot min.=m \end{align*}

b)

\begin{align*} \text{Tur, tid}:\\ s(t)=\text{Tur} &= v\cdot t \\ t &= \frac{\text{Tur}}{v} \\ t &= \frac{m}{\frac{m}{min.}}=min. \end{align*}


Svar #4
20. februar 2020 af NW12

Jeg er stadigvæk ikke helt med.. der er 550 m fra den svenske skole og til Castell de Bellver. Det vil tage 11 min. Ved bare ikke hvordan jeg skal opstille en funktion ud af det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2020 af janhaa

t = 550/110 min = 5 min

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2020 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} s(t) &= 110\,t \end{align*}

b)

\begin{align*} s(t)=550 &= 110\,t \\ t &= \frac{550}{110}=5\text{ min.} \end{align*}


Skriv et svar til: Opstil en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.