Matematik

Omskrivning af brøk

20. februar 2020 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med opgave, hvor jeg ikke forstår omskrivningen af dette: 

\frac{1}{\sqrt{32pi}}=\frac{1}{\sqrt{2pi}*4}

Jeg ved ikke, hvordan man er kommet fra det ene til det andet?

På forhånd tak for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2020 af peter lind

32π =16*2π=42*2π


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2020 af PeterValberg

#0 omskrivning af nævneren i brøken:

\sqrt{32\pi}=\sqrt{16\cdot 2\pi}=\sqrt{16}\cdot\sqrt{2\pi}=4\cdot\sqrt{2\pi}

Idet du benytter regnereglen:

\sqrt{a\cdot b}=\sqrt{a}\cdot\sqrt{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Omskrivning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.