Matematik

Vektorfunktion

22. februar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Er der virkelig ingen der kan hjælpe med denne opgave? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af janhaa

skjærer x-akse => y = 0, dvs:

t-3 = 0

t = 3

skjærer y-akse => x =0:

t2 = 4

t = +- 2


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}\textup{sk\ae ring med x-aksen}\\\textup{kr\ae ver y=0}&t-3=0\\\\&t=3\\\textup{dvs}\\&\overrightarrow{r}(3)=\begin{pmatrix} 3^2-4\\ 0 \end{pmatrix}\\\\&\overrightarrow{r}(3)=\begin{pmatrix} 5\\0 \end{pmatrix}\\\\\\\textup{sk\ae ring med y-aksen}\\\textup{kr\ae ver x=0}\\&t^2-4=0\\\\&t=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right.\\\textup{dvs}\\&\overrightarrow{r}\left ( -2 \right )=\begin{pmatrix} 0\\ -2-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-5 \end{pmatrix}\\\textup{og}\\&\overrightarrow{r}(2)=\begin{pmatrix} 0\\ 2-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.