Matematik

Bestemmelse af forskrifter for eksponentialfunktioner

22. februar 2020 af Buster1989 - Niveau: 9. klasse
Hvordan bestemmes forskriften for en eksponentialfunktion, når det oplyses, at den 4-årlige tilvækst er 40% og f(2)=4.2?

Hvordan opstilles sammenhængen mellem andelen af isotopen og tiden, når 14C har en halveringstid på 5730 år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2020 af mathon

             \small f(x)=b\cdot 1.40^{0.25}

             \small f(x)=b\cdot 1.08776^x

             \small f(2)=b\cdot 1.08776^2=4.2

             \small b =\frac{4.2}{1.08776^2}=3.54965

             \small f(x)=3.54965\cdot 1.08776^x


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrifter for eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.