Fysik

Bølgelængde ud fra orden og d

22. februar 2020 af elfensben (Slettet) - Niveau: A-niveau

Så vi skal finde bølgelængden ud fra d, orden og afbøjningsvinkel, men vi kan ikke få de til at passe. Vi ville tro, at man fandt bølgelængden ved at skrive 

λ =  sin(φn) / (n*d) men vi kan ikke få det til at passe

d=3.33*10^-6 (eller 300 streger pr. mm.)

n=1

sin(φn)=sin(16.17)


Svar #1
22. februar 2020 af elfensben (Slettet)

Venligst ignorer. Vi havde fundet den forkerte afbøjningsvinkel, så vi har fundet svaret nu! :D


Skriv et svar til: Bølgelængde ud fra orden og d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.