Matematik

formel til at beregne danmarks bnp x år efter 2017

22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet) - Niveau: B-niveau

i 2017 var Danmarks bruttonationalprodukt (bnp) 2178 mia. kr der forventes at danmarks bnp i de efterfølgende år vil vokse med 2% pr. år

a) opstil en formel til at beregne Danmarks bnp x år efter 2017

er formlen er y = b · a^x ? hvordan skal talene indsættes 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af Capion1

Lad x = 0 være året 2017.
Da har vi:
y = 2178·1,02x      x er antal år efter år 2017 og y er BNP i mia. kr.


Svar #2
23. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet)

#1
Lad x = 0 være året 2017.
Da har vi:
y = 2178·1,02x      x er antal år efter år 2017 og y er BNP i mia. kr.


Hvorfra for du de 1,02?

Dvs. At formlen er følgende; y = 2178 * 1,02^x ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af Capion1

Det er renteformlen (1 + r)n ,  hvor r = 2% = 0,02
(1 + r)  kaldes fremskrivningsfaktoren og r kaldes vækstraten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^x\;,\;a=1+\text{v\ae kstrate}=1+\frac{\text{v\ae kstrate}_{\%}}{100} \\ f(x) &= 2178 \,\text{(mia.)}\cdot \left (1+\tfrac{2}{100}\right )^x \\ &= 2178 \,\text{(mia.)}\cdot \left (1+0.02\right )^x \\ &= 2178 \,\text{(mia.)}\cdot 1.02^x \\ \end{align*}


Skriv et svar til: formel til at beregne danmarks bnp x år efter 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.