Matematik

Cirkelperiferien

24. februar 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En cirkel har centrum i C(3,1) og har radius i 5. 

Vis at punktet P(0,5) ligger på cirkelperiferien


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2020 af mathon

          \small \small \textup{cirkelligning:}\quad (x-3)^2+(y-1)^2=5^2\textup{ ...}


Svar #2
27. februar 2020 af Danmark2018

#1

          \small \small \textup{cirkelligning:}\quad (x-3)^2+(y-1)^2=5^2\textup{ ...}

Jeg er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2020 af mathon

Basisviden:
                      En cirkel med centrum i C(a,b) og radius r
                      har ligningen:

                                                   \small (x-a)^2+(y-b)^2=r^2


Svar #4
03. marts 2020 af Danmark2018

Hvordan viser jeg så at den ligger på periferien?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2020 af mathon

Venstre side i cirkelligningen er lig med højre side i cirkelligningen,
hvis punktet ligger på cirkelperiferien.

eller udtrykt:

Opfylder et punkts koordinater cirkelligningen, ligger punktet på cirkelperiferien.


Svar #6
03. marts 2020 af Danmark2018

#5

Venstre side i cirkelligningen er lig med højre side i cirkelligningen,
hvis punktet ligger på cirkelperiferien.

eller udtrykt:

Opfylder et punkts koordinater cirkelligningen, ligger punktet på cirkelperiferien.

Hvordan ligger den på cirkelperiferien?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llll} \textup{cirkelligning:}\\\\\textup{testinds\ae tning \textup{af }P\,'s}\\ \textup{koordinater:}&\quad (0-3)^2+(5-1)^2=5^2 \end{array}


Svar #8
04. marts 2020 af Danmark2018

Jeg skal også  finde en normalvektor for P 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2020 af mathon

En normalvektor i P er \small \overrightarrow{n}=\overrightarrow{CP}


Skriv et svar til: Cirkelperiferien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.