Matematik

opsparing

24. februar 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med beregningen? 

: Rejsen
Pernille planlægger at holde 2 måneders orlov for at rejse rundt i Sydamerika. Hun regner med at rejsen alt i alt vil koste ca. 60.000 kr. 

2a) Hvor meget skal hun spare op hver måned, hvis hun vil spare 60.000 kr. sammen i løbet af 18 måneder, og banken tilbyder en indlånsrente på 0,5% pr måned?  

Pernille indser nu, at hun kun har råd til at betale 2.500 kr. om måneden til sin rejseopsparing. 
2b) Hvor meget kan Pernille nå at spare op på de 18 mdr.? Hvor mange penge mangler hun til rejsen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2020 af mathon

Brug opsparingsformlen:

                                           \small \small \begin{array}{llllll} &A_n=y\cdot \frac{\left (1+r \right )^n-1}{r}\\\\\textup{med ydelsen:}&y=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2020 af peter lind


Svar #3
24. februar 2020 af Mettes3

Mange tak :)

Skriv et svar til: opsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.