Matematik

funktioner af to variable

25. februar 2020 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved: f(x,y)=x2+(y-1)1-3

a) Argumentér for, at niveaukurven f(x ,y)= 6 er en cirkel

b)Bestem de værdier af k, hvor ligningen f(x,y) = k ikke har nogen løsning. 

Jeg er ikke helt klar over hvordan jeg svarer på ovenstående spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

f(x,y) = x2+(y-1)1-3  ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2020 af AMelev

Læg et billede af opgaven op, så skivefejl og mangler undgås.

Jeg kan forestille mig, at der skulle have stået f(x,y) = x2 + (y - 1)2 - 3
a) I så fald gælder f(x,y) = 6 ⇔ x2 + (y - 1)2 = 9, som er ligningen for en cirkel med centrum C(0,1) og radius 3

b) Stadig under ovenstående forudsætning: f(x,y) = k ⇔ x2 + (y - 1)2 = k + 3.
Venstresiden er ikke-negativ, og det skal højresiden så også være, hvis der skal være løsninger.
Altså k + 3 ≥ 0.


Skriv et svar til: funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.