Matematik

Bestem a, så cirklen går igennem punktet P(2,6)?

26. februar 2020 af mathi0008 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg mangler noget hjælp til den her opgave, som jeg er usikker på. Jeg har skrevet en formel ind, men er ikke sikker på at det er den rigtige..

Tak for det :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2020 af janhaa

2^2+6^2+2a=36\\ 2a=-4\\ a=-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. februar 2020 af peter lind

a) sæt x=2 og y =6 og løs den fremkomne ligning

b)Brug kvadrat komplemenetering

eks x2 -ax = (x+½a)2 = x2+ax+a2/4-a2/4


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2020 af janhaa

b)\\(x+\frac{a}{2})^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9\\ \\ \frac{a^2}{4}+9=25\\ \\ a=\pm 8


Skriv et svar til: Bestem a, så cirklen går igennem punktet P(2,6)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.