Matematik

Reducer udtrykket

26. februar 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau


(x + y)2 - (x - 2*y)2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af 101214 (Slettet)

Du skal bruge kvadratsætningerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af mathon

        \small \begin{array}{llll}&x^2+2xy+y^2-(x^2-4xy+4y^2)\textup{ ...} \end{array}


Svar #3
26. februar 2020 af Ida1235

har fået det til og give y4+x4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2020 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll}&x^2+2xy+y^2-(x^2-4xy+4y^2)=\\\\&x^2+2xy+y^2-x^2+4xy-4y^2=6xy-3y^2=3(2x-y)y \end{array}


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.