Matematik

mat

27. februar 2020 af smisch - Niveau: B-niveau

hej, jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

En funktion er givet ved : f(x)=(x2-5x+6)*ln(x2+1)

b) løs ligningen f(x)=0

håber der er nogen som kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af peter lind

Brug 0 reglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0


Svar #2
27. februar 2020 af smisch

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2020 af peter lind

den ene faktor er x2-5x+6 og den anden faktor er lnx(x2+1) så du skal løse ligningerne x2-5x+6 ∨ ln(x2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{llll}&f(x)=(x-2)\cdot (x-3)\cdot \ln(x^2+1)\textup{ ...} \end{array}


Svar #5
27. februar 2020 af smisch

hvis man siger :

x2-5x+6=0

x2-5x=-6

x2-x=-6/5

...hvad skal jeg så herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2020 af peter lind


Svar #7
27. februar 2020 af smisch

oh okay! er facit så x=2 og x=3? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2020 af peter lind

x=2 og x= -3


Svar #9
27. februar 2020 af smisch

ja okay, mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.