Matematik

En linje l er givet ved

27. februar 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik:

En linje l er givet ved ligningen

-5x + 3y - 9 = 0

a) Bestem skæringspunktet mellem l og andenaksen.

b) Bestem den spidse vinkel mellem l og andenaksen.

Jeg skal løse de ovenstående opgaver i Nspire


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2020 af mathon


                        \small \small \begin{array}{llll}a)\\&3y-9=0\\\\&y=3\\\\&\textup{sk\ae ringspunkt:}&(0,3)\\\\b)\\& \textup{En retningsvektor er:}&\overrightarrow{r}=\tfrac{1}{3}\cdot \begin{pmatrix} 3\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\\frac{5}{3} \end{pmatrix}\\\\&\textup{vinkel med x-aksen:}&v=\tan^{-1}\left ( \frac{5}{3} \right )=59.0\degree\\\\& \textup{vinkel med y-aksen:}&90.0\degree-59.0\degree=31.0\degree \end{array}


Svar #2
27. februar 2020 af Benjamin0101

#1

Linjen l har retningsvektor 
                                                 \small \begin{array}{llll}a)\\&3y-9=0\\\\&y=3\\\\\textup{sk\ae ringspunkt:}&(0,3)\\\\b)\\ \textup{En retningsvektor er:}&\overrightarrow{r}=\tfrac{1}{3}\cdot \begin{pmatrix} 3\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\\frac{5}{3} \end{pmatrix}\\\\\textup{vinkel med x-aksen:}&v=\tan^{-1}\left ( \frac{5}{3} \right )=59.0\degree\\\\ \textup{vinkel med y-aksen:}&90.0\degree-59.0\degree=31.0\degree \end{array}

Mange tak


Skriv et svar til: En linje l er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.