Matematik

f(x)=7 Hvordan løser jeg den?

01. marts 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

f(x)=7

Hvordan løser jeg den?

mit f(x) er det her f(x) = ax + b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2020 af ringstedLC

Vedhæft opgaven!

\begin{align*} f(x)=7 &= ax+b \\ x &= \frac{7-b}{a}\;,\;a\neq 0 \\ a &= \frac{7-b}{x}\;,\;x\neq 0 \\ b &= -ax+7 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2020 af AMelev

f(x) = 7 ⇔ a·x + b = 7
Træk først b fra på begge sider af =
Dividér derefter med a på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2020 af PeterValberg

#0

Hvis dit spørgsmål har forbindelse til dit tidligere spørgsmål < LINK >
så skal du først bestemme en forskrift for den lineære funktion f,
der går gennem de to kendte punkter, - derefter indsætter du 7
i stedet for f(x) og løser ligningen iht. x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: f(x)=7 Hvordan løser jeg den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.