Matematik

Plus brøk og minus brøk

02. marts 2020 af Idaskovsen1 - Niveau: 8. klasse

hvad er 5/6 - 1/3 

og 5/6+1/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af janhaa

first: 1/2

second: 7/6


Svar #2
02. marts 2020 af Idaskovsen1

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal forlænge brøken 1/3 med 2 så den får samme nævner som den anden brøk:

5/6 - 1/3 =

5/6 - 2/6 =

(5 - 2)/6 =

3/6 = 

½

På samme måde med den anden.


Svar #4
02. marts 2020 af Idaskovsen1

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2020 af PeterValberg

Når du skal addere eller subtrahere brøker,
så skal du først finde en fællesnævner, 
derefter kan du addere/subtrahere brøkerne...

Se eventuelt denne video < LINK >
(den er på engelsk)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Plus brøk og minus brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.