Matematik

Vektorfunktioner

05. marts 2020 af ababaa - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til vedlagte opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af AMelev


Det kan du ikke. Vektorfunktionen er kun defineret for t = -2 og t = 8, så parameterkurven består kun af 2 punkter.
Der er en fortegnsfejl i opgaven. Der skulle have stået \vec{r}(t)=\binom{t-1}{-(t^2-6t-16)}. Det er rettet i den reviderede udgave af "Enkeltopgaver".

Koordinatsættet for et punkt P på parameterkurven er P(t - 1,-(t2 - 6t -16))
Vis, at afstanden fr P til centrum C er radius, dvs.  |\overrightarrow{CP}| = 5


Svar #2
05. marts 2020 af ababaa

Kan du uddybe, hvad du mener. Hvor kan man se, at det er en del af centrum i C(2,0)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2020 af AMelev

#2

Kan du uddybe, hvad du mener. Hvor kan man se, at det er en del af centrum i C(2,0)?

Hvad mener du? Centrum er et punkt og som sådan udeleligt.
Der står ingen steder ".... del af centrum i C(2,0)"
Du skal vise, at parameterkurven er en del af cirklen, altså skal alle punkter P på kurven ligge på cirklen, og altså skal afstanden til centrum C være radius.


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.