Matematik

Nul regel

06. marts 2020 af Mutaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg håber nogen kan hjælpe mig med følgende spørgsmål.

Hvordan løser man følgende ligning vha. nulreglen:

t^3-2t-4=0

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2020 af Anders521

# 0 Det kan du ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2020 af Festino

Du gætter, at t=2 er en løsning, hvorfor ligningen kan omskrives til en ligning af formen

(t-2)\cdot (at^2+bt+c)=0.

Find a, b og c, og vis at andengradsligningen at^2+bt+c=0 ikke har nogen løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af mathon

Det ses, at  t = 2 er en løsning 
hvoraf
                   (t- 2t - 4) : (t - 2) = t2 + 2t + 2
dvs
                  t3 - 2t - 4 = (t - 2) · (t2 + 2t + 2) = 0

Løsning:

                   t = 0       da diskriminanten  d = 22 - 4 · 1 · 2 <  0

                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2020 af ChristofferTJ

Funktionen t3-2t-4=0 kan omkrives til (t-2)(t2+2t+2)=0. Dette kan du tjekke er rigtigt ved at gange ud. Men fra nulreglen så ser vi at det udtryk kun kan være lig med 0, når t er lig med 2, eftersom den anden parentes aldrig kan være 0 lige meget hvilket tal t man vælger. 

Det er let nok at omskrive når man ved at t=2 er en løsning. Ved ikke hvordan man ville komme frem til dette udover ved at gætte eller indtegne funktionen i et program...


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2020 af mathon

korrektion:

Løsning:

                   t = 2       da diskriminanten  d = 22 - 4 · 1 · 2 <  0


Skriv et svar til: Nul regel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.