Matematik

sandsynlighed

08. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

jeg tror ikke, den er rigtig


Svar #1
08. marts 2020 af Nanna34

ej ingen bud?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2020 af PeterValberg

Du skal have beregnet antallet af måder, man kan lave to hold med fire på hver
ud af de otte personer, der vil spille fodbold (det er antal MULIGE hold)
Derefter skal du have beregnet antallet af måder, hvorpå man kan lave
de to hold, som beskrevet i teksten (det er antal GUNSTIGE hold)

Sandsynligheden er antal gunstige divideret med antal mulige

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. marts 2020 af Nanna34

#3

Du skal have beregnet antallet af måder, man kan lave to hold med fire på hver
ud af de otte personer, der vil spille fodbold (det er antal MULIGE hold)
Derefter skal du have beregnet antallet af måder, hvorpå man kan lave
de to hold, som beskrevet i teksten (det er antal GUNSTIGE hold)

Sandsynligheden er antal gunstige divideret med antal mulig

ka du vise med bregninger måske?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2020 af PeterValberg

Der er 8 personer i alt (5 jyder, 3 sjællænder)
Hvis der skal laves to hold på fire personer,
så kan de hold laves på K(8,4) forskellige måder...

antal\,mulige=K(8,4)=\frac{8!}{4!\cdot(8-4)!}=......=70

Et hold på 4 ud af 8 kan altså sammensættes på 70 forskellige måder,
og når der er valgt 4 til det ene hold, så er det andet hold også dannet.
Så 70 mulige hold...

Derefter skal du bestemme, på hvor mange måder, der kan sammensættes et
hold bestående af 3 jyder (ud af 5) og 1 sjællænder (ud af 3)....
dermed er det andet hold på 2 jyder og 2 sjællænder automatisk dannet,
det er altså lige gyldigt, om du bestemmer antal måder at sammensætte
et hold af 3 jyder og 1 sjællænder ellerom du bestemmer antal måder,
hvorpå du kan lave et hold med to af hver.

Tre jyder og 1 sjællænder:

antal\,gunstige=K(5,3)\cdot K(3,1)=......=30

To hold på den ønskede måde kan altså sammensættes på 30 måder

Dividér antal gunstige med antal mulige for at bestemme sandsynligheden....

(skulle jeg mene)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
09. marts 2020 af Nanna34

#5

Der er 8 personer i alt (5 jyder, 3 sjællænder)
Hvis der skal laves to hold på fire personer,
så kan de hold laves på K(8,4) forskellige måder...

antal\,mulige=K(8,4)=\frac{8!}{4!\cdot(8-4)!}=......=70

Et hold på 4 ud af 8 kan altså sammensættes på 70 forskellige måder,
og når der er valgt 4 til det ene hold, så er det andet hold også dannet.
Så 70 mulige hold...

Derefter skal du bestemme, på hvor mange måder, der kan sammensættes et
hold bestående af 3 jyder (ud af 5) og 1 sjællænder (ud af 3)....
dermed er det andet hold på 2 jyder og 2 sjællænder automatisk dannet,
det er altså lige gyldigt, om du bestemmer antal måder at sammensætte
et hold af 3 jyder og 1 sjællænder ellerom du bestemmer antal måder,
hvorpå du kan lave et hold med to af hver.

Tre jyder og 1 sjællænder:

antal\,gunstige=K(5,3)\cdot K(3,1)=......=30

To hold på den ønskede måde kan altså sammensættes på 30 måder

Dividér antal gunstige med antal mulige for at bestemme sandsynligheden....

(skulle 

Mercccci!


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.