Matematik

Bestem koordinatsættet til P

08. marts 2020 af Elliotalderson - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har få problemer med følgende opgave:

En vektorfunktion s er givet ved koordinatfunktionerne 

x(t)=t^2 og y(t)=3t-1

Det oplyses at linjen l:3x-2y+1=0 er tangent til parameterkurven for s i punktet P

a) Bestem koordinatsættet til P


Svar #1
08. marts 2020 af Elliotalderson

den er løst:

retningsvektoren er givet ved normalvektor_hat=(3,-2)_hat=(2,3)

bestemmer nu x'(t)=2 <=> 2t=2 <=> t=1

indsætter t=1 i vektorfunktionen s og får s(1)=OP(1)=(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af Sfreltofte

Kan dette uddybes? Tror ikke jeg forstår ift _hat?:)


Svar #3
19. marts 2020 af Elliotalderson

Det betyder “hattet” dvs at en vektors 2.koordinat skifter fortegn og bliver til 1.koordinat, mens 1.koordinatet kommee på 2.koordinat’s plads
Så hvis du fx har vektoren a=(5,2) og du hatter den, så får du a_hattet=(-2,5)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2020 af Sfreltofte

Arh, okay! så jeg har (3,-2)m og denne hatter jeg, så den bliver til (2,3)? 


Svar #5
19. marts 2020 af Elliotalderson

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2020 af Sfreltofte

Okay, super! Mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2020 af hjrac

Hvorfor skriver du x´(t)=2, når det er x(t)=t^2?


Svar #8
04. december 2020 af Elliotalderson

Det er x’=2t
Så opstilles lignignen 2t=2 hvor t=1

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2020 af hjrac

Tak. Hvordan går du fra x´=2t til 2t=2. Hvor kommer det sidste to-tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2022 af shahrivan

Kan nogen hjælpe med at uddybe denne opgave for mig? 
Skriv den gerne ind, så jeg kan se det i mat form, fordi jeg mister hurtig kontrolen over den her måde. 

/tusind tak på forhånd. 


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.