Matematik

Graf for f

09. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Grafen er vedhæftet tak til dem, der vil hjælpe :) 

En funktion f  har regneforskriften f(x)=3* 1.2x . En af de tre grafer på figuren til højre er grafen for f. 

a) Forklar, hvilken af de tre grafer, der kan  være grafen for f, og forklar, hvorfor det ikke kan være de to andre. 

Vedhæftet fil: 20200309_185538.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af peter lind

brug at f(x) er voksende og f(0) = 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Funktionen f er en eksponentiel funktion, altså

f(x) = b\cdot a^{x}

hvor b er y-koordinaten for skæringspunktet med y-aksen.

Ud fra dette ved du så, at grafen må skære y-aksen i (0,3). Det kan altså ikke være graf 2, som skærer y-aksen i (0,2) - så skulle b være 2.

De sidste to grafer er hhv. en voksende og en aftagende graf.

Når grafen for en eksponentiel funktion er voksende, må a>1, da vækstraten r = a - 1. Hvis a altså er mindre end 1, vil vækstraten være negativ, og du får en aftagende graf.

Men der gælder her, at a>1, dvs. du har en voksende graf. Det kan altså kun være graf 1 (den blå).


Svar #4
09. marts 2020 af Mettes3

Tusind tak! :)

Skriv et svar til: Graf for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.