Matematik

Matrix - involutorisk

10. marts 2020 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg sidder pt. med nogle opgaver, som jeg har lidt svært at løse. Opgave 8 har jeg løst(vedhæftet), men jeg er lidt i tvivl om de to andre.  


Svar #1
10. marts 2020 af Fanansa

Opgave 8


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2020 af chyvak

ad opg 9) Af sætningen følger, at E_33 - PQ er sin egen inverse (involutorisk) hvor E er enhedsmatricen af rang 3.

ad opg 10) Sætningen siger at R = E - PQ er sin egen inverse. Udregn derfor som skrevet i opgaveteksten produktet af R med sig selv. Det skal give E:

RR = (E-PQ)(E-PQ) = EE -E(PQ)-(PQ)E + (PQ)(PQ) = E - 2E(PQ) + (PQ)(PQ)

I sidste udtryk udnyttes nu at PQ = 2E hvorefter resultatet følger.


Skriv et svar til: Matrix - involutorisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.