Matematik

Bestem hældningskoefficienten

10. marts 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle 

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg har lidt svært ved at tackle. Derfor håber jeg at nogle af jer dygtige matemtikere vil vise mig hvordan opgaven her løses :) 

Opgave 3)

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligning y = 3x + 7 .

En linje m står vinkelret på l.

a) Bestem hældningskoefficienten for m.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2020 af ringstedLC

Produktet af to orthogonale linjers hældninger er -1.

\begin{align*} l &\perp m \\ a_l\cdot a_m &= -1 \end{align*}


Svar #2
11. marts 2020 af Matematik10 (Slettet)

Kan jeg godt få det med lidt mere dejtaler? Forstår ikke helt fremgangsmåden 


Svar #3
11. marts 2020 af Matematik10 (Slettet)

Så det er: 

a* am = - 1 

am = -1 / 3  = -0.33


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2020 af ringstedLC

Prøv at tegne linjerne og deres retningsvektorer. Se at rm er tværvektoren til rl .


Skriv et svar til: Bestem hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.