Matematik

udfyld de tomme pladser

11. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

udfyld de tomme pladser i tabellen (markeret med spørgsmålstegn). Du kan skrive i tabellen nedenfor men husk at forklare udregningerne 

x      ?     7     15   23

g(x)   6   12   24   ?

jeg ved ikke, hvordan jeg finder tallene og dermed ved ikke hvordan mine udregninger skal være 

vil være meget taknemlig hvis nogen kunne hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2020 af StoreNord

Du har fået oplyst, at g(7)=12  og  g(15)=24.
Du har altså 2 punkter på grafen, som formentlig er en ret linje.
Start med at finde hældningen a.
Hvad får du a til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2020 af Bibo53

Der er tale om en eksponentiel udvikling med den egenskab, at hver gang vi lægger 8 til x, så skal vi gange y med 2 (dvs. fordoble y). Det betyder omvendt, at hver gang vi halverer y, så skal vi trække 8 fra x.


Svar #3
11. marts 2020 af Mettes3

okay så

- med 8 

x -1  7 15  23 

+ med samme tal 

6 + 6 12 12+ 24 +24 = 48 ?

er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2020 af Bibo53

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2020 af StoreNord

#2
Hvor står der, at det er eksponel udvikling?


Svar #6
11. marts 2020 af Mettes3

mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2020 af Bibo53

#5 Det står ingen steder i det, vi har fået udleveret. Men en opgave, hvor man hele tiden lægger det samme tal til x, og hele tiden ganger y med det samme tal, ligner unægteligt en opgave i eksponentielle udviklinger.


Svar #8
11. marts 2020 af Mettes3

Der er tale om en eksponentiel udvikling :)


Skriv et svar til: udfyld de tomme pladser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.