Fysik

Tryk og opdrift

13. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Har lidt problemer, med de her spørgsmål. Så hvis nogle kunne hjælpe, ville det være dejligt

1. Beregn tyngdekraften på 1 m3 vand. Vandet befinder sig i et kar med en bund på 1 m2. Hvad er vandets tryk på bunden?

2. En træstamme på 1m3 flyder på vandet. Træstammens densitet er 400 kg/m3. Lav en skitse, der viser, hvilke kræfter der virker på træstammen og beregn, hvor mange procent af træstammen befinder sig under vandoverfladen.

3. En elev vil lave en ballon af en plastpose fyldt med 18 L helium. Hvis ballonen skal kunne flyve, hvor meget må ballon materialerne (pose, tape, snor, gondol osv. højst veje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af Moderatoren

Start med opgave 1. Hvilke problemer har du? Hvad ved du og hvad er du i tvivl om?


Svar #2
13. marts 2020 af Cecilie0908

Jeg er i tvivl om hvilke formler jeg skal bruge, og så synes jeg ikke min udregning fra tyngdekraften ser rigtig ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af Moderatoren

Prøv at sætte den ind, så kan lektiehjælperne vurdere det.


Svar #4
13. marts 2020 af Cecilie0908

Jeps


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2020 af mathon

1.
            \small \begin{array}{lllll} &F_{tyngdekraft}=m\cdot g\\\\&F_{tyngdekraft}=(10^3\; kg)\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right )=9820\; N\\\\\textup{tryk:}&p=\frac{(9820\; N)}{m^2}+101325 \; Pa=111\, 145\; Pa \end{array}


Svar #6
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvor for du de 101325 Pa fra?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2020 af mathon

2. 
      Ved flydning gælder:

            \small \small \begin{array}{lllll} &V\cdot \rho_{tr\ae } \cdot g=F_{opdrift}=V_{under}\cdot \rho _{vand}\cdot g\\\\&V\cdot \rho_{tr\ae } =V_{under}\cdot \rho _{vand}\\\\\textup{pct. under vandoverfladen:}&\frac{V_{under}}{V}=\frac{\rho _{tr\ae }}{\rho _{vand}}=\frac{400}{1000}=0.40=40\% \end{array}


Svar #8
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvordan ville skitse så se ud?


Skriv et svar til: Tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.