Matematik

Funktioner af to variable

13. marts 2020 af Marialund19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Først og fremmest vil jeg lige sige at funktioner af to variable er ikke lige min stærkeste side.

Opgaveformulering:

En funktion f af to variable oplyses, at

f(x,y)=x^2*\sqrt{y}+y

a) Bestem  f'x=(2,4)

b) Bestem  f'y=(2,4)

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f med røringspumktet P(2,4,f(2,4)).

Det vil være et kæmpe hjælp hvis der er nogle som kan hjælpe og tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af peter lind

Du skal differentiere f(x,y) med hensyn til x, hvor du holder y konstant. tilsvarende skal du differentiere f(x,y) med hensyn til y hvor du holder x konstant

Der er ingen tangent til en graf for f(x, y). Skriv din opgave ordret af eller bedre indlæg den som en pdf fil eller billedfil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2020 af AMelev

Det, du skriver er simpelthen noget vrøvl.
Upload billede af opgaven, så fejl og mangler undgås..

Se FS side 33


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.