Matematik

Parabler

13. marts 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Har jeg gjort dette rigtigt, det er opgave a og b, jeg gerne vil vide om er korrekte. Opgave c, kunne jeg godt bruge hjælp til. Tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: poiuyt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af peter lind

se formel 69 side 14 i din formelsamling


Svar #2
13. marts 2020 af NW12

Sådan her?

Vedhæftet fil:poihg.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af peter lind

Du har simple regnefejl i dine koordinater

Formel 14 bruger du forkert du udregne kvrod ( (x1-y1)2+(x2-y2)2 ) Se det rigtige i din formelsamling


Svar #4
13. marts 2020 af NW12

Jeg har da udregnet kvardratroden? Det er den som bliver 12? Har jeg så også lavet opgave a og b forkerte? Et hurtigt spørgsmål. Når der står 2x2, bliver det til 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2020 af peter lind

se din formelsamling du skriver foreksempel i din første parentes (x1-y1)2 men det skal være (x1-x2)2

Du har ved udregningerne af toppunkterne sat a=4 men den er 2.

NB jeg har ikke gennemgået alle dine udregninger


Svar #6
13. marts 2020 af NW12

Jeg bruger formel 69 i min formelsamling. Og jeg har skrevet følgende i min opgave: 

X1=1

X2=3

Y1=3

Y2= 1,125

Deraf har jeg lavet udregningen som er vedhæftet i filen nedeunder. Er det stadig forkert?

Vedhæftet fil:kjh.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2020 af ringstedLC

#4

Jeg har da udregnet kvardratroden? Det er den som bliver 12? Har jeg så også lavet opgave a og b forkerte? Et hurtigt spørgsmål. Når der står 2x2, bliver det til 4x?

Nej. Hvis det var tilfældet, havde vi nok en anden normalform:

\begin{align*} ax^2 &=a\cdot x\cdot x \\ 2x^2 &= 2\cdot x\cdot x\;,\;a=2 \end{align*}

da 2x2 ikke kan reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2020 af ringstedLC

#6: Der må ikke bruges decimalkomma for værdier i punkter/talpar. Brug "." eller brøk.

Du sjusker med indsættelser:

\begin{align*} T &= (T_x,T_y)\;,\;B=(B_x,B_y) \\ (69):|AB| &= \sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2} \\ |BT| &= \sqrt{(T_x-B_x)^2+(T_y-B_y)^2} \\ &= \sqrt{(3-{\color{Red} 3})^2+({\color{Red} 1}-1.125)^2} \\ &= \sqrt{-0.125^2} \\ |BT| &= 0.125 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2020 af ringstedLC

Ved at benytte kendskabet til beliggenheden af brændpunktet i forhold til parablens toppunkt:

\begin{align*} T &= (T_x,T_y)\;,\;B=(T_x,B_y)\;,\;B_x=T_x \\ |B_y-T_y| &= \left|\frac{-d}{4a}-\frac{1-d}{4a}\right| \\ &= \left|\frac{-d-(1-d)}{4a}\right| = \left|\frac{-d-1+d}{4a}\right| = \left|\frac{-1}{4a}\right|=\frac{1}{4\,|a|} \\ |BT| &= \frac{1}{4\cdot|2|}=\frac{1}{8}=0.125 \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #10
14. marts 2020 af NW12

Takker. Nu giver det mening!

Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.