Matematik

hjælp til faktorisering og reducering

14. marts 2020 af Mie23234 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe får a) til 3/2 men ved ikke om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af mathon

                        


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll}a)\\&2\cdot x^2-2\cdot 4=2\cdot (x^2-2^2)=2\cdot (x+2)\cdot (x-2)\\\\\\b)\\&\frac{\cancel{(x-2)}}{2\cdot (x+2)\cdot \cancel{(x-2)}}\quad x\neq\mp 2\\\\&\frac{1}{2(x+2)} \end{array}


Svar #3
14. marts 2020 af Mie23234

#2

                 \small \small \begin{array}{llll}a)\\&2\cdot x^2-2\cdot 4=2\cdot (x^2-2^2)=2\cdot (x+2)\cdot (x-2)\\\\\\b)\\&\frac{\cancel{(x-2)}}{2\cdot (x+2)\cdot \cancel{(x-2)}}\quad x\neq\mp 2\\\\&\frac{1}{2(x+2)} \end{array}

mht. a er det så det endelig resultat eller skal man gange 2 ind


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2020 af mathon

Du skal jo netop ikke gange 2 ind, når opgaven går ud på at faktorisere.


Skriv et svar til: hjælp til faktorisering og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.