Matematik

Ligning for tangent

15. marts 2020 af Valonca96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en ligning der hedder f(x) = -x2+3x

Jeg skal bestemme ligningen for grafen f, med hældingen 5. Jeg går udfra f' er = f'(5)

-x2 + 3 = 5. 

Hvordan finder jeg frem til x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af peter lind

f'(x) = -2x+3 = 5


Svar #2
15. marts 2020 af Valonca96 (Slettet)

Så x = -1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2020 af Festino

Ja, og så skal du indsætte x_0=-1 i tangentligningen y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0).


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.