Matematik

Andengradspolynomium Hjælp!! (toppunkter)

15. marts 2020 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hejsa har denne opgave jeg sidder og bøvler med....

Et andengradspolynomium p er givet ved 

p(x)=3\cdot (x+5)\cdot (x+7)

(altså en "toppunkts formel" tror jeg det hedder, kan dog ikke huske den generelle formel for denne).

Jeg skal hermed bestemme a-, b- og c-koordinaterne når p skal skrives på den generelle form:

p(x)=a^{2}+bx+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af peter lind

gang udtrykket for p(x) ud. Så fider du a, b og c.

Find p'(x) og løs ligningen p'(x) = 0 Det giver x koordinaten for toppunket


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2020 af ringstedLC

Polynomiumet er på formen:

\begin{align*} p(x) &= a\cdot (x-r_1)\cdot (x-r_2) \;,\;p(r_1)=0\wedge p(r_2)=0 \end{align*}

Midtnormalen for (r1,0) og (r2,0) er symmetriakse med ligningen:

\begin{align*} x &= x_0 \\ T: (x,y) &= (x_0,p(x_0)) \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomium Hjælp!! (toppunkter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.