Matematik

Leje af cykler

15. marts 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har en opgave jeg ikke helt kan løse.

Opgaven lyder sådan her:

CICLI DEGANI:

Leje af cykel: 12 euro pr. dag

Leje af cykelhjelm: 5 euro for hele udlejningsperioden

Leje af Cykeltaske: 7 euro for hele udlejningsperioden

_____________________________________________________________________________________

Hvor mange dage kan Amalie og hendes storebror leje to cykler, to cykelhjelme og to cykeltasker hos CICLI DEGANI, når de tilsammen højst vil bruge 1500 kr.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

2·(n·(12 €/dag) + 12 €) = 200 €) ⇔

n·(12 €/dag) + 12 € = 100 € ⇔

n·(12 €/dag) = 100 € - 12 € ⇔

n·(12 €/dag) = 88 € ⇔

n = 88 €/(12 €/dag) ⇔

n = 7,3 dage


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2020 af Soeffi


Svar #3
15. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Kan man skrive det op sådan her?

1500 : 7,50= 200

200 : 2= 100

100 - 12= 88

88 - 12= 7,3


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#3

Kan man skrive det op sådan her?

1500 : 7,50= 200

200 : 2= 100

100 - 12= 88

88 - 12= 7,3

Ja, men husk at du skal dividere ved sidste to 


Svar #5
15. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Hvordan vil det så se ud?


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

1500/7,50= 200

200/2= 100

100-12= 88

88/12= 7,3 dage 


Svar #7
15. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Svar #8
16. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Skal jeg afrunde svaret, så svaret bliver 7 dage, eller skal jeg skrive at svaret er 7,3 dage?


Skriv et svar til: Leje af cykler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.