Fysik

Opdrift på en vinge

15. marts 2020 af rasmus1302 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave, som jeg er i tvivl om. 

Find opdriften for en vinge på 10 m^2, når hastigheden er 160 km/t, og hasitgheden på den øvre side er 25% større end undersiden. 

Luftens densitet er 1,29 kg/m^3.

Hvor tung er flyveren, hvis den flyver vandret

mvh Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skal benytte Bernoullis ligning, at ½ρv2+p = konstant.

Opdriften på vingen er arealet gange med trykforskellen mellem underside og overside.


Svar #2
15. marts 2020 af rasmus1302 (Slettet)

#1

Du skal benytte Bernoullis ligning, at ½ρv2+p = konstant.

Opdriften på vingen er arealet gange med trykforskellen mellem underside og overside.

yes, den er jeg med på. Jeg fik at vide at p1 og p2 skal isoleres, hvilket forvirrer mig endnu mere 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2020 af HTXS

#1

Du skal benytte Bernoullis ligning, at ½ρv2+p = konstant.

Opdriften på vingen er arealet gange med trykforskellen mellem underside og overside.

For at finde trykforskellen, er det bare p=p_luft*g*h

Men hvordan findes højden, eller er den ligegyldig i dette sammenhæng


Svar #4
16. marts 2020 af rasmus1302 (Slettet)

#1

Du skal benytte Bernoullis ligning, at ½ρv2+p = konstant.

Opdriften på vingen er arealet gange med trykforskellen mellem underside og overside.

Vi har løst opgaven nu, og fået det rigtige svar.

Mange tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Opdrift på en vinge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.