Matematik

I koordinatsystemet

16. marts 2020 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven her er uden hjælpemidler. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: rtyu.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2020 af peter lind

a) se formel 58 og 61 på side 12 i din formesamling

b) se formel 55 side 12 i din formelsamling


Svar #4
16. marts 2020 af NW12

Jeg forstår det stadigvæk ikke... jeg ved ikke hvordan jeg sætte det op og udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2020 af peter lind

Kan du ikke forklare mere præcist hvad du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}a)&\overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 5-20\\10-5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -15\\5 \end{pmatrix}\\\\&A_{par} =\begin{Vmatrix} -15 &-1 \\ 5 &2 \end{Vmatrix}=\left | (-15\cdot 2-5\cdot (-1)) \right |=\left | -30+5 \right |=25\\\\\\b)& \overrightarrow{AB}_{\vec{a}}=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{a}}{\overrightarrow{a}^2}\cdot \overrightarrow{a}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} -15\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}{(-1)^2+2^2}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\frac{-15\cdot (-1)+5\cdot 2}{5}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=5\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\10 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2020 af ringstedLC

#4

Jeg forstår det stadigvæk ikke... jeg ved ikke hvordan jeg sætte det op og udregne det?

Uden hjælpemidler:

Lav en skitse på ternet papir med A og B's koordinater.

Indtegn vektor AB og beregn dens koordinater.

Indtegn vektor a så den begynder i A ved at tælle -1 hen og 2 op.

Se hvordan de to vektorer udspænder et parallellogram.


Svar #8
16. marts 2020 af NW12

Okay, tusind tak!


Skriv et svar til: I koordinatsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.