Matematik

brøk gange helt tal

16. marts 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvordan regner jeg 2/3 * 21 ud.

fordi der er nogle der siger man kan sige 3*21 og det er 63

og de andre siger man bare kan sige 2/3 * 21 og det er 14

Jeg er så forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af Capion1

\frac{2}{3}\cdot 21=\frac{2\cdot 21}{3}          Forkort mest muligt inden tælleren ganges ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2020 af PeterValberg

\frac23\cdot21=\frac{2\cdot {\color{Blue} 21}}{3}=\frac{2\cdot {\color{Blue} 3\cdot 7}}{3}=\frac{2\cdot {\color{Red} 3}\cdot 7}{{\color{Red} 3}}=2\cdot 7=14

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: brøk gange helt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.