Matematik

En linje har en retningsvektor og en linje l går gennem punkterne

16. marts 2020 af Benjamin0101

Hej jeg har brug for hjælp til disse opgaver i matematik.

Jeg har vedhæftet en fil med opgaverne.

Det skal udregnes i hånden. Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af mathon

En linje har normalvektor \small \overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix} og går gennem \small (12,-3)
og har derfor 
ligningen:
                                         \small \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-12\\ y-(-3) \end{pmatrix}=0

                                          \small 3(x-12)+4\cdot (y+3)=0

                                          \small 3x+4y-24=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2020 af mathon

En linje har normalvektor \small \small \overrightarrow{n}_1=\widehat{\begin{pmatrix} 3-1\\8-2 \end{pmatrix}}=\widehat{\begin{pmatrix} 2\\6 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -6\\2 \end{pmatrix}=-2\begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}=-2\cdot \overrightarrow{n} og går gennem \small (1,2)
og har derfor 
ligningen:
                                         \small \begin{pmatrix} 3\\-1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-1\\ y-2 \end{pmatrix}=0

                                          \small 3(x-1)-(y-2)=0

                                          \small 3x-y-1=0


Skriv et svar til: En linje har en retningsvektor og en linje l går gennem punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.