Matematik

Hjælp til matematik A opgave nr.1

17. marts 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet a og b, men det er c som volder mig en hel problemmer.

Please hjælp mig 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon


Svar #2
17. marts 2020 af flottelise

Det er c som driller mig rigtig meget.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}a)\\&\textup{beregning af }a\textup{:}&\frac{y_2}{y_1}=a^{t_2-t_1}\\\\&&\frac{967}{721}=a^{2012-1980}\\\\&&1.34119=a^{32}\\\\&&a=1.34119^{\frac{1}{32}}=1.00922\\\\&&f(t)=721\cdot 1.00922^{\, t} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllllllllll}b)\\&&&&&&&&&&g(x)=\frac{f(t)}{N(t)} \end{array}


Svar #5
17. marts 2020 af flottelise

Jeg far et andet resultat:

solve(967=721*a^(32),a) ? a=−1.009215938 or a=1.009215938


Svar #6
17. marts 2020 af flottelise

g(t)=((721)/(12245))*1.009215938*(1+1.74*?^(−(0.0273)^(t))) ? 0.0594238213*(?^((0.0273)^(t))+1.74)*?^(−(0.0273)^(t))


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllllllllll}c)\\&&&g(x)=\frac{f(t)}{N(t)}\\\\&&&g{\, }'(t)=\frac{f{\, }'(t)\cdot N(t)-f(t)\cdot N{}'(t)}{N(t)^2}\\\\\textup{som tastes}\\&&&g(t):=\frac{f(t)}{N(t)}\\\\&&&h(t):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(g(t))\\\\\\f_{min}\textup{ kr\ae ver bl.a.}&&&h(t)=0\\\\&&&\textup{solve}\left ( h(t)=0,t \right ) \end{array}


Svar #8
17. marts 2020 af flottelise

Ok tusind tak for hjælpen min ven du har virkelig hjulpet mig med opgaven


Svar #9
17. marts 2020 af flottelise

jeg har fundet ud af det nu


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2020 af mathon

tastedetaljer:
                           \small \begin{array}{lllll}&f(t):=721\cdot 1.00922^{\, t}\\\\&n(t):=\frac{12245}{1+1.74\cdot e^{-0.0273\cdot t}}\\\\&g(t):=\frac{f(t)}{n(t)}\\\\&h(t):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(g(t))\\\\\\&\textup{solve}(h(t)=0,t) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik A opgave nr.1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.