Fysik

Laserlysets bølgelængde

18. marts 2020 af marix24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen andre der kan hjælpe mig dette?

Der er brugt et gitter på 800 milimeter. Afstanden fra gitteret til væggen er 2 meter. Afstanden fra den midterse lysprik til prik 1 er 1,17 m. Beregn laserlysets bølgelængde. 

Fysik er ikke lige min stærkeste side -.-

Vedhæftet fil: Laserlys.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2020 af mathon

Der er brugt et gitter på 800 millimeter.    skal vel være:  Der er brugt et gitter med  800 streger pr. millimeter.

\small \begin{array}{llllll}\textup{gitterligningen:}&d\cdot \sin(\theta _{n})=n\cdot \lambda \\\\&d=\frac{10^6\; nm}{800}=1250\; nm\\\\&\sin\left ( \theta _1 \right )=\frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}}\\\\&\left ( 1250\; nm \right )\cdot \frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}}=1\cdot \lambda \\\\&\lambda =\left ( 1250\; nm \right )\cdot \frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}} & \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der er noget galt. Det giver en bølgelængde på 812nm, hvilket er udenfor det synlige spektrum.

#1 Lad være med at gætte ud i den blå luft. Der står gitteret er på 800mm. Det er klart forkert. Man kan ikke slutte, at det er 800 linier pr mm. Det kan også være noget andet. Spørg dog trådstarter!

#0 Prøv at se efter, hvad der står om gitteret. 800mm er det samme som 80cm, altså næsten en meter. Så stort et gitter har i helt sikkert ikke haft. Står der 800 linier pr mm, 800nm eller noget helt tredie?

Det kan også være en hjælp, hvis du kan fortælle, hvilken farve lyset havde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af mathon

#0

         Selv om fysik ikke er din stærkeste side, kan det vil ikke skabe vanskeligheder at genkontrollere,
         hvilken gittertype I har anvendt til forsøget, så ovenstående oplysninger kan bringes i
         overensstemmelse med det faktiske hændelsesforløb (d kan korrigeres).


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af mathon

         Er der blot tale om en opgave, er det vel endnu nemmere at genkontrollere gitteroplysningerne
         og videregive dem på éntydig dansk.
        


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af Soeffi

#0.


Svar #6
18. marts 2020 af marix24 (Slettet)

#3

#0

         Selv om fysik ikke er din stærkeste side, kan det vil ikke skabe vanskeligheder at genkontrollere,
         hvilken gittertype I har anvendt til forsøget, så ovenstående oplysninger kan bringes i
         overensstemmelse med det faktiske hændelsesforløb (d kan korrigeres).

Det er ikke noget forsøg vi har lavet, det er en opgave vi er blevet bedt om at lave. 


Svar #7
18. marts 2020 af marix24 (Slettet)

#1

Der er brugt et gitter på 800 millimeter.    skal vel være:  Der er brugt et gitter med  800 streger pr. millimeter.

\small \begin{array}{llllll}\textup{gitterligningen:}&d\cdot \sin(\theta _{n})=n\cdot \lambda \\\\&d=\frac{10^6\; nm}{800}=1250\; nm\\\\&\sin\left ( \theta _1 \right )=\frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}}\\\\&\left ( 1250\; nm \right )\cdot \frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}}=1\cdot \lambda \\\\&\lambda =\left ( 1250\; nm \right )\cdot \frac{1.71}{\sqrt{2^2+1.71^2}} & \end{array}

Tusind tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Se lige efter en gang til, om du har gengivet opgaven korrekt. Kan du ikke vedhæfte den?

Der er noget galt, når der står 800millimeter. Det kan simpelthen ikke passe.

Du skal ikke acceptere en løsning, der er basseret på et gæt.


Svar #9
18. marts 2020 af marix24 (Slettet)

800 linjer pr milimeter


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Godt. Det er ikke helt almindeligt med en opgave, hvor lyset ikke er synligt.


Skriv et svar til: Laserlysets bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.