Matematik

Cylinder

18. marts 2020 af Lehas - Niveau: 7. klasse

Opgave: En silo er fyldt med softice den er 5 m høj og har volumen 251,5 m^3. Hvad er grundfladens rumfang?

Jeg fik det til 158,02 m^3

Anden opgave:

Hvor mange år vil det tager for en kamel at spise alt softicen hvis den kan spise 200 liter om dagen?

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af peter lind

mængden af softice dividerert med mængden af is kamelen kan spise om året


Svar #2
18. marts 2020 af Lehas

Giver det så 2,16 år? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2025 af ringstedLC

a) En (grund-) flade har et areal, - ikke et rumfang. 

\begin{align*} V &= G \cdot h \\ G &= \frac{V}{h}=\frac{251.5\,\textup{m}^3}{5\,\textup{m}}=50.3\,{\color{Red} \textup{m}^2} \end{}

#2 Nej.

b)

Kamelen kan på et år spise:

\begin{align*} V_\textup{pr.\,\aa r} &= V_\textup{pr.\,dg}\cdot 365\,\textup{dg} \\ V_\textup{pr.\,\aa r} &= 0.2\,\textup{m}^3\,\textup{pr.\,dg}\cdot 365\,\textup{dg}=73\,\textup{m}^3\,\textup{pr.\,\aa r} \end{}

Kamelen kan spise siloens volume på en tid t:

\begin{align*} V &= V_\textup{pr.\,\aa r} \cdot t \\ t &= \frac{V}{V_\textup{pr.\,\aa r}}=\frac{251.5\,\textup{m}^3}{73\,\textup{m}^3\,\textup{pr.\,\aa r}} =\frac{251.5}{73}\,\textup{\aa r}=...\,\textup{\aa r} \end{}

PS. Opgaven er besvaret af hensyn til fremtidige læsere, da spørgeren sikkert har fundet svaret.


Skriv et svar til: Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.