Fysik

Bølgelængde

19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forstår ikke hvordan opgaven skal løses, Tips tak  

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

a)

c=\lambda f

b)

\Delta E = hf


Svar #2
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#1

a)

c=\lambda f

b)

\Delta E = hf

Tak for hjælpen, men hvad skal jeg indsætte i f 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \Delta E=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{0.211\; m}=9.41444\cdot 10^{-25}\; J \end{array}


Svar #4
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#3

     \small \begin{array}{llllll} \Delta E=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{0.211\; m}=9.41444\cdot 10^{-25}\; J \end{array}

Hvordan 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{llllll} \Delta E=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{0.211\; m}=9.41444\cdot 10^{-25}\; J \end{array}


Svar #6
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#5

     \small \small \begin{array}{llllll} \Delta E=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{0.211\; m}=9.41444\cdot 10^{-25}\; J \end{array}

Du har været en stor hjælp :) tak tak tak 


Svar #7
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#5

     \small \small \begin{array}{llllll} \Delta E=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{0.211\; m}=9.41444\cdot 10^{-25}\; J \end{array}

Vil du også kunne hjælpe mig med denne opgave ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2020 af mathon

LATEX er 'nede' igen.


Svar #9
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#8

LATEX er 'nede' igen.

Kan du hjælpe, når den er oppe igen 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2020 af mathon


                    \small \begin{array}{lllll}&\lambda =\frac{h\cdot c}{\Delta E}\\\\&\lambda =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\Delta E} \end{array}


Svar #11
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#10


                    \small \begin{array}{lllll}&\lambda =\frac{h\cdot c}{\Delta E}\\\\&\lambda =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\Delta E} \end{array}

Kan du svare mig på, hvordan finder jeg hastigheden her 


Svar #12
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. marts 2020 af mathon

Den makaniske energi er konstant:

                   m · g · H =  m · g · h + 0.5 · m · v2

                   g · H =  g · h + 0.5 · v2

                        2 · g · (H - h) = v2

                        v = √( 2 · g · (H - h))


Svar #15
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#14

Den makaniske energi er konstant:

                   m · g · H =  m · g · h + 0.5 · m · v2

                   g · H =  g · h + 0.5 · v2

                        2 · g · (H - h) = v2

                        v = √( 2 · g · (H - h))

Lige det sidste spørgsmål. Forstår ikke hvordan jeg skal forklare det 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}5.&E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot \left ( 80\; kg \right )\cdot \left ( 4.16667\; \frac{m}{s} \right )^2=694.446\; J\\\\\textup{gnidningskraftens arbejde:}&F_{gnid}\cdot \left ( 3\; m \right ) =694.446\; Nm\\\\&F_{gnid}=\frac{694.446\; Nm}{3\; m}=231.48\; N \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. marts 2020 af mathon

Så stopper vi i denne tråd!


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.