Fysik

Acceleration

20. marts 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

En klods på 250 g trækkes via en trisse med et lod på 40 g hen over en bordflade.

A) Hvad bliver accelerationen, hvis bordet er helt glat


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Anven formlen F gnid = µ*m*g


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

    accelerationen er g.


Svar #3
20. marts 2020 af XXXX121221

acceleration=(40*9,82)/(40+250)=1,35

Passer det her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2020 af mathon

Jeg misforstod dig:

#3   
      1.35 m/s2   Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2020 af mathon

eller noteret
                          \small \begin{array}{lllll}&(m+M)\cdot a=m\cdot g\\\\&a=\frac{m}{m+M}\cdot g \end{array}


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.