Fysik

Energibevarelse

21. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har problemer med hvordan jeg skal løse de her tre spørgsmål.

En skiløber står stille på toppen af en bakke. Skiløberen har en samlet masse på 70 kg. Bakken har en hældning på 40 grader i forhold til vandret. Skiløberen vil afprøve, hvilken hastighed han/ hun kan opnå på en 100 m strækning.

- Beregn bakkens højde.

- Beregn skiløberens potentielle energi på toppen af bakken.

- Beregn skiløberens hastighed efter en strækning på 100 m. Beregn facit i km/hr og vurder, om resultatet er realistisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2020 af mathon

                    \begin{array}{lllll}\textup{bakkens h\o jde:}&h=(100\; m)\cdot \sin(40\degree)\\\\E_{pot}\textup{ p\aa \ toppen :}&m\cdot g\cdot h=\left ( 70\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( (100\; m)\cdot \sin(40\degree)\ \right )\\\\\textup{hastighed:}&E_{pot}^{oppe}=E_{kin}^{nede}\\\\&\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h\\\\&\frac{1}{2}\cdot v^2= g\cdot h\\\\&v=\sqrt{2\cdot g\cdot h} \end{array}


Svar #2
21. marts 2020 af Cecilie0908

I den sidste hvor der står Kvadratrod 2*g*h, der er h højden af bakken ik?


Svar #3
21. marts 2020 af Cecilie0908

Altså de 40 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2020 af mathon

#2
         h = (100 m) · sin(40°)

                                             Jo.


Svar #5
21. marts 2020 af Cecilie0908

Vent hvordan vil du så skrive hele ligningen op?


Svar #6
21. marts 2020 af Cecilie0908

Er det her så rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2020 af mathon

#5
         som gjort i #1


Svar #8
21. marts 2020 af Cecilie0908

Vil det så sige at billede i #6 er rigtig?


Svar #9
21. marts 2020 af Cecilie0908

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2020 af mathon

        Ja.


Skriv et svar til: Energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.