Matematik

Finde centrum og radius

22. marts 2020 af DLasse - Niveau: A-niveau

Sidder med et lille problem. Kan ikke huske hvordan jeg bruger cirklens ligning.

Jeg har 2 ligninger som jeg skal finde centrum og radius på, nogen der kan hjælpe ?

Ligningerne lyder;

(x - 44)^2 + (y - 16,5)^2 = 272,25

x^2 + y^2 - 30x - 33y = -272,25


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2020 af ringstedLC

Den første slår du op i FS.

I den anden laver du kvadratkomplettering, så den ligner den første.


Svar #2
22. marts 2020 af DLasse


Svar #3
22. marts 2020 af DLasse

#1

Den første slår du op i FS.

I den anden laver du kvadratkomplettering, så den ligner den første.

Vi har ikke fået tildelt en FS endnu...


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll}1)&\left (x-44 \right )^2+(y-16.5)^2=16.5^2\\\\\\\\2)&\left (x^2-2\cdot x\cdot 15 +15^2\right )-15^2+\left ( y^2-2\cdot y\cdot 16.5+16.5^2 \right )-16.5^2=-272.25\\\\&(x-15)^2-15^2+(y-16.5)^2-272.25=-272.25\\\\&(x-15)^2+(y-16.5)^2=15^2 \end{array}


Svar #5
22. marts 2020 af DLasse

#4

                 \small \begin{array}{llll}1)&\left (x-44 \right )^2+(y-16.5)^2=16.5^2\\\\\\\\2)&\left (x^2-2\cdot x\cdot 15 +15^2\right )-15^2+\left ( y^2-2\cdot y\cdot 16.5+16.5^2 \right )-16.5^2=-272.25\\\\&(x-15)^2-15^2+(y-16.5)^2-272.25=-272.25\\\\&(x-15)^2+(y-16.5)^2=15^2 \end{array}

Mange tak mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2020 af AMelev

#3 Den officielle formelsamling, som må benyttes til eksamen, er tilgængelig på nettet: 
http://file:///C:/Users/va6evb37/Downloads/190618-Formelsamling-matematik-A-htx-2019%20(1).pdf
Bem. Sidetallene i indholdsfortegnelsen passer ikke - de er to for lidt.

Side 15 (75) samt figur.


Skriv et svar til: Finde centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.