Matematik

sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel

22. marts 2020 af sstty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har af en eller anden grund utroligt svært ved denne opgave, selv om det måske virker ret simpelt :/ Hvis et matematikgeni lige kunne hjælpe mig her, så ville jeg blive rigtig glad! Vedhæfter billede af opgaven.

Vedhæftet fil: erg.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2020 af AMelev

                               

a) Se FS side 27 (139). Løs ligningen mht. a.

b) Se FS side 28 (149)

c) Se FS side 27 (142)


Svar #2
22. marts 2020 af sstty (Slettet)

Tak for svar. jeg har styr på b og c, men a kan jeg ikke lige forstå :/

p1+p2+p3+...+pn= 1

Undskylder min uvidenhed, men forstår ikke hvordan jeg finder af ud fra det der står i FS :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2020 af peter lind

Du skal lægge sandsynlighederne sammen og sætte det = 1 Det giver en simpel ligning til at finde a


Svar #4
22. marts 2020 af sstty (Slettet)

Hej peter

Altså 0,05+0,25+0,10= 0,4? er a så 0,60?

Det er vel også forskellige tal som skal sættes ind på de tre a pladser, ikke? er helt væk lige nu..


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2020 af peter lind

Der er 3 udfald der giver a


Svar #6
22. marts 2020 af sstty (Slettet)

Så a er 0,20?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. marts 2020 af peter lind

ja


Svar #8
22. marts 2020 af sstty (Slettet)

Mange tak for hjælpen, peter og AM


Skriv et svar til: sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.