Kemi

Opskriv ligevægtsloven

23. marts 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

Opskriv ligevægtsloven for følgende ligevægte:

a) H2(g)+I2(l)<--->2HI(g)

b) Cu(s)+2Ag+(aq)<--->Cu2+(aq)+2Ag(s)

c)PbSO4(s)<--->Pb2+(aq)+SO42-(aq)

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af mathon

                  \begin{array}{lllll}1)&H_2\, _{\textit{(g)}}+I_2\, _{\textit{(g)}}\; \longrightarrow\; 2\, HI\, _{\textit{(g)}} \\\\& \frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [ H_2 \right ]\cdot \left [ I_2 \right ]}=K_c \end{array}


Svar #2
23. marts 2020 af XXXX121221

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2020 af mathon

                  \begin{array}{lllll}1)&H_2\, _{\textit{(g)}}+I_2\, _{\textit{(g)}}\; \longleftrightarrow \; 2\, HI\, _{\textit{(g)}} \\\\& \frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [ H_2 \right ]\cdot \left [ I_2 \right ]}=K_c \\\\\\2)&Cu\, _{\textit{(s)}}+2\, Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\;\longleftrightarrow \; Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Ag\, _{\textit{(s)}}\\\\&\frac{\left [ Cu^{2+} \right ]}{\left [ Ag^+ \right ]^2}=K_c \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2020 af mathon

                  \begin{array}{lllll}3)&PbSO_4\, _{\textit{(s)}}\; \longleftrightarrow \; Pb^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}} \\\\& \left [Pb^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=K_c=K_{sp} \\\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Opskriv ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.