Kemi

Første ordens reaktion funktion

25. marts 2020 af Minniei (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Kan man bruge udtrykket for en første ordens reaktion til beregning med masser?

Så i stedet for fx

[Reaktant]_(t)=[Reaktant]_0*e^-k*t

(Her regner man med aktuelle stofmængdekoncentration)

m_(t)=m_0*e^-k*t

(her regner man med masser)

Må man regne med masser i reaktionskinetik?

Beklager hvis det er et dumt spørgsmål, men da jeg ikke har set det før, er jeg meget i tvivl


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}& \left [ A \right ]=\left [ A \right ]_0\cdot e^{-k\cdot t}\\\\&\frac{n}{V}=\frac{n_0}{V}\cdot e^{-k\cdot t}&\textup{som ved muiltiplikation med }V\cdot M\\\\\textup{giver:}&n\cdot M=n_0\cdot M\cdot e^{-k\cdot t} \\\\ & m=m_0\cdot e^{-k\cdot t} \end{array}


Skriv et svar til: Første ordens reaktion funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.