Matematik

Bestem X & Y til at være størst

26. marts 2020 af Frexxy672c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens 

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg kan simplethen ikke gennemskue den..

Vedhæftet fil: opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af janhaa

f(x, y) = (y-16)*(x-6)

perimeter = x+y=104

y = 104-x

f(x) = (88-x)*(x-6)

f ' (x) = 94-2x = 0

x = 47

y = 57


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2020 af AMelev

Omkreds: y + (y - 16) + 2(x - 6) = 200 ⇔ y = ......

Areal: x·y - 6·8, f(x) = x·(.....) - 48. 
Bestem maxpunkt for f(x).
Bem. f er et 2.gradspolynomium, så du kan bestemme toppunktets 1.koordinat som alternativ til at løse
f '(x) = 0.


Skriv et svar til: Bestem X & Y til at være størst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.