Matematik

Potensvækst

27. marts 2020 af Futte0221 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med at finde den rigtige metode til at regne følgende ud:

Opgave 3:

Hvor meget vokser følgende funktionsværdier;

a) f(x)=452x^5,3 når x vokser med 72%

Opgave 4:

Hvor meget er x vokset, når;

a) f(x)=80000^9 er vokset med 19%

Håber meget at der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af Anders521

Prøv at se svar #4 i linket hvor potensvækst nævnes

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1900099


Svar #2
27. marts 2020 af Futte0221 (Slettet)

Ja, har selv kigget på den her f(x · (1+ rx)) = f(x) · (1+rx)a, formel men ender ikke med et svar. ved ikke hvordan jeg skal sætte den op


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2020 af mathon

Du er halvt i mål:

\small \small \begin{array}{lllll}&f(x)\cdot(1+r_y)=f(x)\cdot(1+r_x)^a\\\\& 1+r_y=(1+r_x)^a&\textup{som er, hvad du skal bruge.}\\\\\textbf{Opgave 3:}\\&1+r_y=(1+0.72)^{5.3}=17.7134\\\\&r_y=16.7134=1671.34\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2020 af mathon

I opgave 4  har du ikke opgivet en potensfunktion men en potens.


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.