Matematik

Hjælp til matematikopgave

27. marts 2020 af o12344321o (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,
Jeg sidder med denne her opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af (den vedhæftede opgave)
Nogle der kunne hjælpe, og det skal helst være uden cas. Men ved bare ikke, hvilken formel jeg skal bruge og hvordan jeg skal gøre det.

Tak. :)

Vedhæftet fil: Matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2020 af mathon

a)   
     Insæt koordinaterne i ligningen og beregn b

b)
     Omskriv ligningen til standardformlen, hvori radius r indgår.
     Beregn derefter værdien af a for r = 5.


Svar #3
27. marts 2020 af o12344321o (Slettet)

Så med hensyn til opgave a.
Skal det så være 22+62+a*2-6*6=0
Er det sådan jeg løser a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2020 af mathon

Netop.


Svar #5
27. marts 2020 af o12344321o (Slettet)

Men opgave b forstod jeg ikke helt.
Kunne du uddybe det lidt mere. Keg har fundet standardformlen til cirklens ligning, men hvordan kan den så bruges? Skal jeg bruge punktet fra opgave a?


Svar #6
27. marts 2020 af o12344321o (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} b) \\ & x^2+ax+y^2-6y=0 \\\\ & \left(x+\frac{a}{2} \right )^2-\left(\frac{a}{2} \right )^2+(y-3)^2-3^2=0 \\\\ & \left(x+\frac{a}{2} \right )^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9=r^2=25 \\\\ & \frac{a^2}{4}=16\\\\ & a^2=64 \\\\ & a=\left \{ \begin{matrix} -8\\8 \end{matrix} \right. \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.