Matematik

Find koordinaterne til vektor

28. marts 2020 af STXeleve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg står her med en aflevering og ikke helt forstår hvordan man skal løse opgaven. Er der en søde sjæl, som ville hjælpe :)

opgaven er : 

En linje l i planen er bestemt ved ligningen 4x+ 3y =12.

Linjen m er ortogonal på l og går gennem punktet P(8,10).

a) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2020 af peter lind

(4, 3) er normalvektor til linjen l og dermed retningsvektor for linjen m

Brug dette til at finde en parameterfremstilling for m

Find dernæst linjernes skæringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2020 af ringstedLC

Eller:

\begin{align*} l:4x+3y &= 12 \\ y &= -\tfrac{4}{3}x+4 \\ l\perp m\Rightarrow a_l\cdot a_m &= -1 \\ a_m &= \frac{-1}{-\tfrac{4}{3}} \\ m:y-P_y &= a_m\,(x-P_x) \\ y &= a_m\,(x-8)+10=-\tfrac{4}{3}x+4 \\ x &=\;? \\ y &=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Find koordinaterne til vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.